Wat kan het leven toch duur zijn! En het lijkt ook alleen maar duurder te worden. Bijna niemand ontkomt eraan; er zal een beetje op de centjes gelet moeten worden. Dat kun je op verschillende manieren doen. Soms ontkom je er niet aan om jezelf dingen die je eigenlijk wel graag hebt toch te moeten ontzeggen; heel vervelend. Vaak lukt het echter ook wel om een beetje slimmer met je geld om te gaan, terwijl je toch alles kunt blijven doen en kopen wat je wilt. Soms in een net iets andere vorm, en soms zal je er net wat meer moeite voor moeten doen, maar hele grote aanpassingen zijn het niet.

Besparen op de dagelijkse dingen

Natuurlijk is het leuk om in één klap een paar honderd euro te besparen, dat zet flink zoden aan de dijk. Maar vaak kom je uiteindelijk net zover door iedere dag een euro of twee te kunnen besparen, al voelt dat minder spectaculair.

Weet je iedere dag iets te besparen op de dagelijkse dingen, dan kan dat op maandbasis echter al aardig oplopen; je hebt het zo over 30 tot misschien wel 100 euro in de maand. Op jaarbasis wordt het natuurlijk helemaal een interessant verhaal! Hoe je dat doet? Net wat slimmer omgaan met dingen. Wat beter letten op aanbiedingen, en proberen zeker dure spullen die je wel echt nodig hebt, denk aan wasmiddel, alleen nog in de aanbieding te kopen. Sla dan meteen flink in, zodat je een lekker goedkope voorraad in huis haalt. 

Ben je gewend om onderweg of op je werk een flesje water te kopen, of een ander drankje? Ga daar dan ook iets slimmer mee om. Een flesje thuis vullen is stukken goedkoper, en smaakt precies hetzelfde. Je hoeft er niets om te laten, maar bespaart wel zo weer een Euro of twee per dag. 

Luxe kan nog steeds

Slim omgaan met je geld betekent niet dat je je geen luxe meer kunt veroorloven. Nee, door op dagelijkse dingen te besparen, blijft er juist geld over om ook de luxe dingen waar je van houdt te kunnen blijven doen.

Ben je dol op wijn? Dan kun je daar lekker van blijven genieten dus. Maar wist je dat je ook daarop kunt besparen, zonder er minder om te gaan drinken? Wist je dat wijn Black Friday ook bereikt heeft, maar dat er ook op andere momenten in het jaar mooie aanbiedingen kunnen zijn? Zo koop je je favoriete wijn voor minder. Een andere mooie manier om wel wijn te blijven drinken, en tegelijk minder uit te geven, is door eens af te stappen van je vaste soort. Drink je graag een bepaalde Verdejo wijn? Dan is de kans groot dat je ook andere wijnen die van deze druif gemaakt zijn kan waarderen. Zijn deze structureel goedkoper, of nu net in een mooie aanbieding, dan loont het de moeite om deze eens te proberen. Zo leer je niet alleen nieuwe wijnen kennen, je bespaart ook nog eens wat geld.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen