Het gezegde luidt: “Een rommelig bureau is een rommelige geest.” En als dat zo is, dan moet een schoon en ruim huis gelijk staan aan een heldere en gelukkige geest, toch? Het blijkt dat dit oude gezegde enige waarheid bevat. Recente studies hebben aangetoond dat mensen die leven in schone en rommelvrije ruimtes over het algemeen gelukkiger en tevredener zijn dan degenen die dat niet doen.

Dus als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om je geluksniveau te verhogen, begin dan met het opruimen van je huis! Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

Begin met alles uit je kast te halen en sorteer het in drie stapels – bewaren, doneren of weggooien

De meesten van ons hebben veel te veel spullen – ook kleding die we nooit dragen. Een gemakkelijke manier om je kast op te ruimen is om alles eruit te halen en het in drie stapels te sorteren – bewaren, doneren of weggooien. Uiteraard is de stapel ‘houden’ voor kleding waar je van houdt en die je regelmatig draagt. De ‘doneer’ stapel is voor kleren die in goede staat zijn maar die je niet draagt – deze kunnen naar een plaatselijk goed doel of kledingbank.

De stapel ‘weggooien’ is voor kleding die onherstelbaar beschadigd is – die kan de vuilnisbak in. Als je je kleren gesorteerd hebt, is het tijd om alles terug in de kast te leggen. Maar leg deze keer alleen de kleding van de stapel ‘bewaren’ terug. De andere kun je meteen aanpakken. Deze eenvoudige opruimoefening kan een groot verschil maken voor de hoeveelheid ruimte in je kast – en het kan je zelfs een hele nieuwe garderobe opleveren!

Zorg voor goede opslagruimte

Een van de beste manieren om je spullen georganiseerd en gemakkelijk te vinden te houden is te zorgen voor goede opslag. Dit kan van alles zijn, van mooie bergkast tot eenvoudige manden die op een plank passen. Het is belangrijk om opbergers te kiezen die zowel functioneel als stijlvol zijn, zodat ze naadloos passen in je interieur. Goede opslag kan je helpen je huis opgeruimd te houden en rommel te verminderen. Het kan het ook gemakkelijker maken om te vinden wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt.

Door de tijd te nemen om te investeren in goede opbergruimte kun je je leven veel eenvoudiger en georganiseerder maken.

Maak de ramen en spiegels schoon om meer licht binnen te laten

Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet alsof vuile ramen en spiegels veel invloed hebben op de hoeveelheid licht die een kamer binnenkomt. Maar zelfs een dun laagje vuil kan de hoeveelheid licht die doorkomt tot 30% verminderen. In kamers die weinig natuurlijk licht ontvangen, zoals kelders en badkamers, kan dit een aanzienlijk verschil maken. Bovendien weerkaatsen schone ramen en spiegels meer licht dan vuile, waardoor een kamer helderder en gezelliger lijkt.

Dus de volgende keer dat je vingerafdrukken op je glazen oppervlakken ziet, grijp dan niet naar de Windex – zie het als een kans om wat extra licht binnen te laten.

Organiseer je kasten en laden om dingen gemakkelijker terug te vinden

Elke doorgewinterde huisorganizer zal je vertellen dat een van de sleutels tot het opgeruimd houden van je huis is om voor alles een plaats te hebben – en alles op zijn plaats te houden. Daarom is het belangrijk de tijd te nemen om je kasten en lades te ordenen. Door de tijd te nemen om je spullen systematisch te ordenen, kun je sneller en efficiënter vinden wat je nodig hebt. En als alles zijn eigen plek heeft, is het gemakkelijker om je ruimte netjes te houden.

Wees dus niet bang om wat tijd te besteden aan het organiseren van je spullen. Het zal je op den duur tijd en gedoe besparen.

Conclusie

Dus, als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om je huis ruimer, schoner en gelukkiger te laten aanvoelen, begin dan met opruimen. Het kan in het begin ontmoedigend lijken, maar als je er eenmaal mee bezig bent, is het eigenlijk best leuk (en bevredigend!). En wie weet? Misschien ontdek je wel dat je niet zoveel spullen nodig hebt als je dacht om gelukkig te zijn.

Klaar om het eens te proberen?

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen