Het is hartstikke vervelend als je een lek in je kelder hebt. Je zult dit zo snel mogelijk goed opgelost worden. Deze klus wordt vaak uitbesteed aan een specialist omdat de meeste mensen het te ingewikkeld vinden of hier simpelweg niet de kennis voor hebben. Desondanks is het toch mogelijk om een lekkage op te lossen in je kelder. Dit scheelt je uiteraard veel kosten, al is het wel echt belangrijk om het lek goed op te lossen. 

Oorzaken van de lekkage in je kelder

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk het lek in je kelder oplossen, maar het is van belang om juist eerst achter de oorzaak te komen. Dit bepaalt namelijk hoe je de lekkage moet verhelpen, je kunt het lek dus anders niet op de juiste manier verwijderen. Een kelder lekkage kan veel verschillende oorzaken hebben, hieronder vind je de meest voorkomende redenen:

  • Kwaliteitsverlies van het metselwerk
  • Veel regen of grondwater
  • Poreuze kelderwanden
  • Constructieve fouten
  • Wanden en vloeren sluiten slecht aan
  • Waterleiding, afvoerbuis of riolering is lek

Spoor het lek op

Nadat je de oorzaak van de lekkage in je kelder weet, moet je het nog opsporen. Door dit te doen, weet je de precieze plek van je lek en weet je dus ook waar je aan de slag moet gaan om het probleem op te lossen. Als de lekkage actief stroomt dan kun je vaak snel vinden waar het zit, maar dit is niet het geval wanneer je niet kunt zien waar het lek is. Houd de kelder dan goed in de gaten om alsnog de plek te vinden. Eventueel kun je ook nog op lekkageprobleemkwijt.nl een specialist in het detecteren van lekken in je omgeving vinden. Huur deze deskundige in zodat je erachter komt waar de lekkage in je kelder zit. 

Dicht de kelder lekkage

Inmiddels ken je de plek van het lek in je kelder, je moet het nu natuurlijk nog dichten om het op te lossen. Wellicht is het beter om hiervoor een expert in te schakelen, al kun je deze klus vaak wel zelf uitvoeren. Waterstop kun je hiervoor bijvoorbeeld gebruiken om verdere schade te voorkomen. Dit is waterdichte afdichtingsmortel die erg snel verhardt. Als het lek komt door een scheur in je wand of vloer dan kun je gebruik maken van Waterstop. Behandel bovendien de omliggende stukken met het Remmers Kiesol afdichtingssysteem. Op deze manier kun je je kelder lek oplossen! 

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen